Ben Liebrand: verschil tussen versies

Uit Radiopedia
k
Regel 135: Regel 135:
  
 
== Zie ook ==
 
== Zie ook ==
 +
 +
* [https://radiopedia.nl/wiki/Categorie:Liebrand_discografie Discografie Ben Liebrand]
  
 
===Draailijsten / Playlist Ben Liebrand In The Mix (Nederlandse Zenders)===
 
===Draailijsten / Playlist Ben Liebrand In The Mix (Nederlandse Zenders)===

Versie van 24 sep 2021 om 20:36

Ben Liebrand (2015)

Ben Liebrand

Zijn naam is Ben Liebrand en is geboren op 27 september 1960 in Nijmegen (Gelderland). Zijn vader is Nederlandse en zijn moeder is van Schotse afkomst. Hij heeft één broer (Marcel) en één zus (Rita). Hij heeft als opleiding HAVO en elektrotechniek genoten.[1] Hij wordt gezien als de eerste Nederlandse DJ en (zelf aangeleerde) mixer (als ook remixer, muziekproducer, artiest, songwriter, 3d computer-graphic-designer), die in 1983, mede door Lex Harding, het eerste non-stop radioprogramma In The Mix bij VOO samenstelde met de allernieuwste import dansmuziek. Door zijn introductie van het naadloos aan elkaar mixen van dansplaten op zowel toonhoogte als tempo, als mede door het maken van remixen[2] van bestaande platen, werd hij onder andere een groot voorbeeld [3] voor de hedendaagse Nederlandse DJ's, zoals Armin van Buuren, DJ Tiësto en DJ Jean.

Jeugd

Beïnvloed door de muziek van onder andere Giorgio Moroder, Jean Michel Jarre en Kraftwerk wordt zijn interesse gewekt in met name de techniek in combinatie met de muziek. Hij begint in 1976 met zijn mobiele drive-in show genaamd de "B. Liebrand Audio Studio". Hij draait als DJ op verschillende feestjes, maar stopt hier al snel mee als blijkt dat zijn dure apparatuur hier te kwetsbaar voor is[4]. Terugkomend van zijn vakantie uit Italië in 1977, komt hij op het idee om van de meegebrachte platen de beste stukjes achter elkaar te plaatsen m.b.v. een cassettedeck en de pauzetoets, dit was zijn eerst gemaakte mix [5].

DJ werk

Voorafgaand aan het DJ werk komt hij in 1978 vaak in een lokale discotheek genaamd Juicy Lucy[6] en valt daar soms in om te draaien. Het mixen is dan nog niet aan de orde. In 1979 begint hij met draaien in discotheek de Kwien in het Limburgse Gennep en leert daar van DJ Huib Luijten het op tempo mixen met behulp van twee Dual draaitafels. Gedurende deze periode in Gennep draait hij ter afsluiting van de avond het nummer van Kat Mandu met The Breaks[7]. Vanaf 1980 begint hij met het draaien in de toen nieuwe discotheek de Keizer Karel Club in Nijmegen[8]. Pas na de openingsavond komt hij erachter dat het feitelijk een Gayclub was. Hij heeft daar tot en met 1989 gemixt[9]. Hij heeft tot in 1991 gedraaid in Worldcenter in Kleef Duitsland[10]. In de periode 1991-1995 draait hij samen met zijn zus Rita Liebrand in discotheek de Hippodrome in Hennef, Duitsland. Hij was vanaf 2000 en de jaren daaropvolgend een regelmatig terugkerende gast DJ van club Matrixx in Nijmegen.[11] Anno 2021 is hij nog steeds actief als DJ, maar heeft geen vaste standplaats meer. [12]

Awards

 • In 1988 ontvangt hij de "Best Remixer 1988 DMC Award"[13], gekozen door leden wereldwijd, van de Disco Mix Club.
 • In 1991 ontvangt hij de "France achievement Award 1991 No. 1 Remixer in the World" [14] via de leden van DMC Frankrijk.
 • Op 2 november 1992[15] ontvangt Ben Liebrand op het Dance Connexion Gala de "Dutch Achievement Award 1992 voor Best Dutch Dance Producer".[16]
 • Op 19 oktober 2017[17] ontvangt Ben Liebrand, als eerste, de "Lifetime Achievement Award" uitgereikt tijdens de Nightlife Awards op het Amsterdam Dance Event (ADE).
 • Op 9 maart 2020[18] ontvangt hij, voor zijn jarenlange inzet en bijdrage aan de muziekindustrie, de "Nederlandse Buma Gouden Harp" uitgereikt [19]. Kijk hier naar een kort filmpje van de officiële uitreiking.

In The Mix

Op 2 april 1983 startte VOO (Veronica Omroep Organisatie) op Hilversum 1 met het nachtelijke programma In The Mix.[20] Het was het eerste radioprogramma waarin niet gesproken werd door de Diskjockey. De nieuwste dansplaten (voornamelijk import muziek uit Amerika, Engeland, Duitsland en Italië) van dat moment, werden tonaal en in een gelijkmatig tempo, non-stop aan elkaar gemixt door hem. Aan het einde van het programma werd meestal in de laatste minuut - weliswaar door wisselende presentatoren (oa. Annette van Trigt, Peter Teekamp, Simone Walraven), maar niet door Ben Liebrand zelf(!) - de gedraaide platen afgekondigd. In The Mix maakte onderdeel uit van Oh, wat een nacht (VOO). Tot en met 23 november 1985 werd dit non-stop mix programma van een uur uitgezonden.[21] De uitzending was iedere vrijdagnacht van 02:00 tot 03:00 uur. Echter, doordat de VOO nog geen A-Status had, moest men op Hilversum 1 de zendtijd op de vrijdagnacht delen met een andere omroep (oa. EO). Het kwam dus voor, dat het programma één of twee weken niet achtereen werd uitgezonden. Soms zat er een langere tijd tussen i.v.m. uitzendingen van sport evenementen. De doelgroep van het In The Mix programma bestond uit het voornamelijk jongere disco publiek. Er zijn in 1983 totaal 25 afleveringen uitgezonden. In 1984 waren dit 30 afleveringen en in 1985 waren dit totaal 27 afleveringen. Het programma eindigde op 23 november 1985, na totaal 82 afleveringen, met een extra speciale Classics Mix, waarin de beste disco platen tussen 1977 en 1982 de revue passeerden.

Grandmix

Uit het In The Mix programma van Ben Liebrand, ontstond in 1983 de Grandmix[22]. Deze jaarlijkse afsluiting, die in de laatste week van de maand december werd uitgezonden, bestond uit meer dan 100 van de beste dansplaten van het desbetreffende jaar en kwamen in een uur tijd aan elkaar gemixt voorbij. Tussen 1983 en 1992 zijn erin totaal 10 jaarmixen door hem gemaakt. Detail, de Grandmix 1983 werd in eerste instantie bij de afkondiging benoemd als "Monstermix". [23] De Grandmix is een geregistreerd handelsmerk van Ben Liebrand.[24]

Mede door de weinige response op zijn mixen (er was immers in die tijd nog geen internet!), als ook de vele illegale bootlegs die van zijn Grandmixen werden gemaakt, waardoor hij aan inkomstenderving [25] leed, stopte hij in 1993 met het maken van nieuwe Grandmixen.

Minimix

Naast het In The Mix programma en de Grandmix, ontstond in 1984 het item "In De Minimix" (later werd dit Minimix, afgekort tot MMX), dat in het VOO radioprogramma van Bart en De Zwart (VOO) (later werd dit Bart en Van Inkel (VOO), in oktober 1984 werd dit de Curry & Van Inkel Show en nog later de Stenders & Van Inkel Show) en daarna zelfs nog Staverman & Van Inkel) op vrijdagavond, twee platen over acht, wekelijks werd uitgezonden. Vanaf 25 april 1986 werd het tijdstip verplaatst naar twee platen over negen. De Minimix duurde in eerste instantie ongeveer 15 minuten, waarin meestal meerdere platen van één artiest aan elkaar werden gemixt. Na verloop van tijd kwam de nadruk van de Minimix te liggen op een remix van één oude of ook van een nieuwe plaat. Een aantal van deze remixen kreeg internationale bekendheid, waaronder Phil Collins (In The Air Tonight), Hot Chocolate[26] (Sexy Thing), Bill Withers (Lovely Day), Dimples D. (Sucker DJ), Sting (An Englishman in New York), Karl Keaton (Love's Burn), Salt 'N' Pepa (Let's Talk About Sex) en nog vele andere.

Jeroen van Inkel kondigde Ben Liebrand vaak aan als "Benalmaldena Liebrando", waarop Liebrand steevast antwoordde met "Goedemorge".

Met ingang van 1994 stopt het item op de Nederlandse radio, ten gevolge van nog onbekende redenen.[27] Op 14 mei 1994 wordt echter nog wel een speciale aflevering gemaakt door Jeroen van Inkel, waarin nog eenmaal de beste Minimixen van Ben Liebrand worden gedraaid.

Fanclub

In 1991 wordt er een Ben Liebrand fanclub opgericht door Enrico Steenbergen uit Zwolle. Het eerste clubblad, droeg de titel "Ben Liebrand News",[28] maar werd vanaf de tweede uitgave omgezet naar "Ben Talk"[29]. Het eerste clubblad werd op 4 oktober 1991 officieel uitgereikt aan Ben Liebrand na de uitzending van de Minimix.[30] Naast de fans, die in het clubblad schreven, heeft ook Ben Liebrand zelf zijn medewerking verleend aan de totstandkoming van het blad. Op 26 augustus 1992 wordt de eerste fanclub dag georganiseerd in Music Hall X-Ray, Blijmarkt 15 in Zwolle, waarbij Ben Liebrand een demonstratie gaf van onder andere de totstandkoming van een Minimix en er een 3d computermodel van de Startrek Enterprise te zien was, die door hem zelf in elkaar was gezet. [31] Onduidelijk is echter tot hoelang de fanclub precies bestaan heeft, hoeveel leden er zijn geweest en tot wanneer het clubblad bestaan heeft. Na het stoppen van de Grandmix en het stoppen van de Minimix in 1994, is het clubblad nog wel tot in 1994 verschenen.[32]

Liebrand Images

Vanaf 1991 heeft hij zich naast audio ook toegelegd op 3d-animaties en startte hij Liebrand Images en was zelfs een periode een officiële Silicon Graphics Reseller.[33] Hij maakte onder andere gebruik van 3D softwareprogramma's zoals electro GIG [34] en Softimage 3D Extreme. Zo maakte hij onder andere de CD hoezen en animaties voor diverse tv-reclames; waaronder die van Pepsi, de CD-serie Thunderdome,[35] Happy Hardcore, Mega Dance, Radio 538[36] en leaders van TMF[37] (The Music Factory) en animaties voor KLM[38], als ook videoclips voor onder andere Alan Parsons,The Time Machine[39], Atlantic Ocean, Trance-Atlantic[40] en 2 Brothers on the 4th Floor, Fairytales[41]. Hij is tevens verantwoordelijk voor een groot deel van de animaties[42] die Armin van Buuren gebruikt tijdens zijn optredens. Hij ontwerpt al zijn CD hoezen, labels en videopromo's zelf.

Terugkeer Minimix

Na een stilte van 5 jaar, komt in 1999 de Minimix eenmalig terug op Radio 3. Mede door de inzet van Ben Liebrand zelf, als ook door zijn fans van onder andere de Mixfreaks mailinglist, die actief waren op het internet. Dit gebeurde op zaterdag 12 juni 1999. Ben Liebrand was te gast in het radioprogramma van DJ Sven & Dave op Radio 3FM van (BNN). De uitzending was tussen 19.00 uur en 20.00 uur. Naast interviews en oude Minimixen was er ook de primeur van een nieuwe "mysterieuze" Minimix.

Op 4 februari 2000 keert de Minimix weer wekelijks terug op Radio 538 in het vrijdagavond radioprogramma Radio Lindo van Lindo Duvall. De oude traditie van 2 platen over 8, zoals het vroeger in het begin ooit was begonnen, wordt weer in ere hersteld. Vanaf 2001 verhuisd de Minimix naar de zaterdagmiddag om ongeveer 14.50 uur in de radioshow van Lindo Duvall op Radio 538. Vanaf 11 januari 2002 verhuisd de Minimix weer terug naar de vrijdagavond om ongeveer 21.50 uur, tijdens de show van Lindo Duvall op Radio 538.

Na de uitzending van 15 maart 2002, wordt het plotseling stil rondom de uitzendingen. Na anderhalf jaar stilte komt in 2004 de Minimix weer terug, maar nu op de commerciële radiozender Radio Veronica en wordt de Minimix (zowel oude als nieuwe!) uitgezonden in het eerste uur van het drie uur durende In The Mix programma van Ben Liebrand zelf!

Vanaf 2005 komt de Minimix terug in het zaterdagavond programma Disco Inferno van DJ Sven, en wordt uitgezonden iets na 21.00 uur. Op 7 oktober 2006 verschuift de Minimix, samen met het programma Disco Inferno van DJ Sven, naar het latere tijdstip van 23.10 uur. Vanaf 17 november 2006 komt de Minimix weer terug op de vrijdagavond om twee platen over negen en wel in het programma van DJ Erwin Peters Avonturen Show op Radio Veronica. Vanaf dat moment is de Minimix zelfs twee keer per week te beluisteren, zowel op de vrijdag- als op de zaterdagavond. Een klein jaar later komt met ingang van 31 augustus 2007 de Minimix op de vrijdagavond weer te vervallen.

Vanaf 20 december 2008 verhuisd het programma Disco Inferno van DJ Sven en daarmee ook de Minimix weer naar het tijdstip van vroeger: twee platen over negen!

Op donderdag 21 januari 2010 komen Stenders & Van Inkel eenmalig bij elkaar om radio te maken. Dit was i.v.m. de nationale radio- en televisie actie van Giro 555, waarbij geld werd ingezameld voor de slachtoffers van de aardbeving in Haiti. Tussen 18.00 uur en 21.00 uur komt het legendarische Stenders & van Inkel programma eenmalig terug op de radio en daarbij werd ook een Minimix gedraaid![43]

Met ingang van zaterdag 2 oktober 2010 verandert het programma Disco Inferno de naam in Club Classics, maar blijft de Minimix onderdeel van het programma. Op 30 juni 2012 verandert de uitzendtijd van de Minimix weer terug naar twee platen over acht en op 25 april 2015 verhuisd de Minimix weer naar twee platen over negen.

Op 10 juli 2015 verhuisd de Minimix naar het programma WeekendRick van Rick van Velthuysen op de vrijdagavond rond de klok van 19.10 uur.

Bijna een jaar later verhuisd de Minimix vanaf april 2016 naar het radioprogramma "Martijn In De Middag" van Martijn Muijs en Nicky Verhage op Radio Veronica en blijft daar tot eind 2016. Tussen januari 2017 en september 2018 blijft het wederom stil rondom de Minimix.

Vanaf 7 september 2018 verhuisd de Minimix naar de commerciële radiozender Radio 10 en wordt dan in het vrijdagochtend programma Ekdom in de morgen van Gerard Ekdom gedraaid rond 08.45 uur. De Minimix wordt vanaf dat moment omgedoopt tot ''De Bijna Weekend Minimix'' en krijgt dan ook de afkorting BWMMX.

Vanaf februari 2021 wordt de Minimix ook internationaal uitgezonden. Dit gebeurt op het Spaanse radiostation Radio ISLA 106 Ibiza en Mallorca rond 11.15 uur en op het Franse radiostation Lebonmix Radio op de vrijdagmiddag. Bij Lebonmix Radio wordt de Minimix zelfs twee keer uitgezonden, om 17.00 uur en om 18.00 uur!

Terugkeer Grandmix

Mede door de opkomst van het internet, waaruit bleek dat er een grote schare Liebrand fans actief waren in een Mixfreaks mailinglist, als ook door de inzet van Ben Liebrand zelf, keerde in 1999 de Grandmix terug op de radio. Iedere maand werd er een Grandmix uitgezonden op de commerciële radiozender Radio 538. Op 31 december van dat jaar kwam er een nieuwe Grandmix uit met als titel de Grandmix The Millennium Edition [44] en duurde bijna 3 uur, wat uniek was. In deze bijna 3 uur lange mix kwamen de beste dansplaten van de jaren 1975 t/m 1999 voorbij en werd tevens uitgebracht op CD.

Vanaf het jaar 2000 keert de officiële Grandmix terug. De lengte wordt, in overleg met Sony, gewijzigd naar 3 uur, waarbij de mix tevens op een 3 CD-box verscheen, wat voorheen niet mogelijk was t.g.v. het niet vrij kunnen krijgen van alle rechten.

Vanaf 2000 is de Grandmix op meerdere radiostations, zowel binnen als buiten Nederland, uitgezonden. Dit was onder andere bij: Radio 538 (Nederland), Radio Veronica (Nederland), Slam!FM (Nederland), Radio Sunshine Live (Duitsland), Radio One (Curaçao), Ping Fm (België), Radio ABC (Denemarken), Lebonmix Radio (Frankrijk), Radio ISLA 106 (Spanje).

Met ingang van 2019 worden er geen Grandmixen meer uitgebracht op CD t.g.v. problemen met het vrij krijgen van de licenties en het aanhoudend illegaal verspreiden van de mixen via het internet, waardoor inkomsten worden misgelopen.

Hieronder volgt een citaat, vertaald uit het engels, van wat Ben Liebrand op zijn webpagina[45] bekend maakte omtrent deze beslissing:

WAAROM KAN HET NIET OP CD OF DIGITAAL WORDEN UITGEBRACHT?

"Allereerst jarenlang illegaal kopiëren, en de daaropvolgende afname van de steun van de samenwerkende platenmaatschappijen. Het is geen kwestie van royalty's, die betalen we al jaren en jaren graag uit. Het is een kwestie van platenmaatschappijen die een licentie willen kopen. Die bereidheid hangt af van verkoopcijfers, en met de vele illegale kopieën is die bereidheid de afgelopen jaren afgenomen. Hoe het werkt: Met het uitbrengen van een album is ongeveer een vijfde van de inkomsten beschikbaar voor royalty's. Met een tracklijst van 100 nummers ontvangt elke track 1/100 van dat 1/5e deel van de royalty-inkomsten. Het is dus belangrijk dat er voldoende inkomsten worden gegenereerd zodat bedrijven bereid blijven om mee te doen. De verkoop is sinds eind jaren 90 gedaald, maar toch bleef de verkoop van Grandmix in vergelijking sterk. De illegale kopieën werden het probleem. Mensen denken gewoon dat die ene kopie (hun eigen illegale kopie) het verschil niet zal maken. Maar met velen op die manier denken, hebben die mensen de Grandmix-serie tot een einde gebracht. Zie je, als de kosten voor het opstellen van het papierwerk meer bedragen dan die 1/100ste van een aandeel in de royalty's, verdween de steun voor een project als The Grandmix langzaamaan. Daar bovenop kwamen de recente veranderingen en fusies tussen bedrijven, met nieuw beleid, die nu helemaal geen licenties meer hebben. De bereidheid om te steunen en die beleidswijzigingen hebben het lot van de Grandmix-jaarmixen bezegeld. Het is voorbij... Het is inderdaad heel triest."

DJ Opleiding

In 2003 komt het bericht naar buiten, dat hij met ingang van het schooljaar 2004, les gaat geven aan de Fontys Rockacademie in Tilburg.[46] Op 8 november 2003 geeft hij als voorproefje een DJ workshop tijdens de open dag aldaar.[47] De opleiding had een strenge toelatingseis en werd gegeven voor maar 10 leerlingen.[48] Tot wanneer en hoelang zijn activiteiten aan deze opleiding hebben geduurd is echter niet bekend.

Terugkeer In The Mix

Na 19 jaar afwezigheid keert op 9 januari 2004 In The Mix terug op de radio en wel bij de nu commerciële radiozender Radio Veronica[49]. In het eerste uitzendjaar startte het programma in eerste instantie als een 2 uur durend programma, maar werd al snel, vanaf 6 februari 2004, uitgebreid tot een 3 uur durend programma. In het eerste uur werden er zowel oude als nieuwe minimixen / Mash-Ups gedraaid en werden er interviews door Liebrand gedaan met andere bekende DJ's / artiesten. Aan het einde van het programma zat het item Backtrack, waarin een oude track werd besproken / gedraaid, die in een nieuwe productie terug was te horen. Later mochten luisteraars, ook wel de Mixfreaks genoemd naar aanleiding van de Mixfreaks Mailinglist, eigen samengestelde mixen insturen, die zowel in het eerste uur, als ook in het derde uur werden gedraaid. Vanaf 2005 werd het programma weer teruggebracht naar 1 uur. Op 1 april 2008 verlengt Liebrand zijn contract bij Radio Veronica en wordt In The Mix veilig gesteld voor uitzending.[50]

Jarenlang was de duur van de uitzending 1 uur, maar vanaf juli 2015 wordt de lengte van het programma teruggebracht naar nog maar 30 minuten en wordt In The Mix binnen het radioprogramma van Silvan Stoet ondergebracht. De uitzending vond plaats op de zaterdagavond van 20:30 uur tot 21:00 uur en duurde tot eind 2016, waarna het stopte op Radio Veronica.

Vanaf 7 januari 2017 verhuisd het programma naar Radio 10[51] en wordt hetzelfde concept van 30 minuten aangehouden. Het programma wordt ondergebracht bij het zaterdagavond radioprogramma Sven's Classix (tussen 21.00 en 24.00 uur) van DJ Sven van Veen. De In The Mix uitzending vind plaats tussen 22.30 en 23.00 uur.

Tony Scott & Friends

Op 15 februari 2016 organiseert Liebrand samen met Ton Derks een speciaal afscheidsconcert getiteld "An Evening with Tony Scott & Friends" voor en met rapper Tony Scott [52], die eind 2014 gediagnostiseerd is met Multiple Sclerose (MS)[53]. Het 3 uur durende afscheidsconcert wordt gehouden in het Paradiso te Amsterdam en krijgt de titel Tony Scott & Friends. Een schilderij van een jonge Tony Scott, die gemaakt was door kunstenaar Joram Baruch, wordt aan het eind van de avond onder het publiek verloot.[54] De opbrengst gaat naar het Nationale MS Fonds. Artiesten die optraden deze avond waren oa. Loïs Lane[55], Jochem Fluitsma, Marcel Schimscheimer & Martino[56], King Bee,[57] Robin 'Jaydee' Albers,[58] Candy Dulfer,[59] Amber Nijman [60], Kiddo Cee, C-flow, Miss Brownie,[61] Thompson.[62] Tony Scott gaf die avond, ondanks zijn verslechterde gezondheid, ook nog een optreden.[63]

In The House

In april 2019 komt hij met een nieuw mixprogramma genaamd "Ben Liebrand In The House". De platen die gebruikt worden zijn voornamelijk house gerelateerde muziek, met een tempo tussen de 123 en 127 BPM, wat tevens gecombineerd wordt met acapella's van oude disco- en/of popmuziek. Het programma startte op 5 april 2019 en werd voor het eerst uitgezonden op de Italiaanse radiozender Radio Calletti op de vrijdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur. De laatste uitzending op Radio Calletti was op 31 juli 2020. Vanaf 27 maart 2020 [64] is het programma overgegaan naar het Spaanse radiostation Radio ISLA 106, waar in eerste instantie enkel herhalingen te beluisteren waren. Pas vanaf 6 november 2020 werd er weer een nieuwe aflevering gedraaid op Radio ISLA 106.

Internationale Radio

Radio Nova (Finland)

Met ingang van 5 januari 2007 wordt In The Mix uitgezonden op de Finse radiozender Radio Nova. Het programma werd gedraaid binnen het programma Peilipallo van DJ Kaippa en was te beluisteren op de zaterdagavond tussen 22.00 uur en 23.00 uur lokale tijd. Het is onbekend tot hoelang In The Mix op deze radiozender is uitgezonden.

KLM In-Flight Entertainment

Met ingang van 2007 worden op de intercontinentale vluchten van onder andere de KLM en ARKE flights een 2 tot 2,5 uur durende In The Mix aflevering uitgezonden. De afleveringen liepen van 2007 tot 2016 en zijn er totaal 31 afleveringen gemaakt, met een regelmaat van tussen de 2 tot 7 afleveringen per jaar. Dit heeft geduurd tot in 2016, waarna dit stopte t.g.v. niet correcte afhandeling van de muziekrechten door een extern bedrijf.

Sunshine Live (Duitsland)

Vanaf zaterdag 17 maart 2007 wordt zijn programma In The Mix uitgezonden op de Duitse commerciële radiozender Sunshine Live. Het is iedere zaterdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur te beluisteren. In tegenstelling tot de uitzending in Nederland, waar In The Mix één uur duurde zonder enige onderbreking, wordt het op de Duitse zender uitgerekt tot een twee uur durend programma. Dit laatste komt onder andere doordat tijdens de uitzending, diverse reclameblokken, nieuwsbulletins en jingles te horen waren. Het betrof meestal uitzendingen, die al eerder op de Nederlandse radio waren te horen, maar door de onderbrekingen was de mix dus niet naadloos. Er zijn nog wel een aantal exclusieve In The Mix afleveringen voor de Duitse zender gemaakt. Tot hoelang de uitzendingen van In The Mix op Sunshine Live precies geduurd hebben is echter onbekend. Mogelijk zou dit tot 2009(?) geduurd hebben. De Grandmix wordt nog wel jaarlijks uitgezonden op Sunshine Live.

Vanaf 16 januari 2021[65] wordt het programma In The House uitgezonden op Sunshine Live op de zaterdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur. Met ingang van augustus 2021 verhuisd het programma op de zender naar de maandagavond van 20:00 tot 21:00 uur![66]

Ping FM (België)

Met ingang van 5 november 2010 wordt In The Mix uitgezonden op de Belgische commerciële radio- en internetzender Ping FM. Het werd in eerste instantie iedere vrijdagmiddag uitgezonden tussen 17.00 en 18.00 uur en op de zondagavond tussen 18.00 en 19.00 uur. Vanaf 16 januari 2011 werd de uitzending op zondag verplaatst naar 17.00 tot 18.00 uur. Vanaf september 2011 werd alleen nog maar op de zondag uitgezonden. Het betrof vaak vele herhalingen van soms dezelfde aflevering. Tot hoelang de uitzendingen precies geduurd hebben is echter onbekend.

Radio Nostalgie (België)

In de periode 2016-2017 wordt In The Mix uitgezonden op de Belgische commerciële radio- en internetzender Nostalgie - What A Feeling. Het programma droeg de naam Dance Classics In The Mix en werd uitgezonden op de vrijdagavond van 18.30 uur tot 21.00 uur. Door programma wijzigingen op de zender moest het programma echter in september 2017 stoppen.

Radio Calletti (Italië)

Op 5 april 2019 begint hij op het "Italiaanse" commerciële radiostation Radio Calletti een nieuw wekelijks mixprogramma genaamd Ben Liebrand In The House en wordt wekelijks uitgezonden op de vrijdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur, met een nieuwe episode, die vervolgens herhaald werd op zaterdag- en zondagavond rond dezelfde tijd. Hierin worden met name nieuwe house platen in combinatie met oude disco- en popmuziek acapella's, naadloos en op toonsoort aan elkaar gemixt. Met ingang van 31 juli 2020 was Radio Calletti echter genoodzaakt te stoppen met uitzenden in verband met financiële problemen, onder andere ten gevolge van de Corona crisis. Het programma ging daarna verder op het Spaanse radiostation Radio ISLA 106.

Radio ISLA 106 (Ibiza & Mallorca, Spanje)

Vanaf 27 maart 2020 worden de In The Mix en In The House afleveringen uitgezonden op het Spaanse commerciële radiostation Radio ISLA 106, zowel via de FM als via het internet. Vanaf 2021 wordt de Minimix ook wekelijks uitgezonden en wel op de vrijdagochtend rond 11.15 uur.

Radio ABC (Denemarken)

De Grandmix 2020[67] werd op 31 december 2020 uitgezonden op het Deense radiostation Radio ABC. Het is onduidelijk of dit een eenmalige uitzending is geweest of dat er nog meer gaan volgen in de komende jaren.

Lebonmix Radio (Frankrijk)

Vanaf 16 januari 2021[68] is hij op het Franse commerciële radio- en internetzender Lebonmix Radio te horen met oa. zijn Grandmix, In The Mix, de Minimix en In The House programma's. Voorafgaand aan de start van de uitzendingen werd er een interview met hem uitgezonden. Het interview op Lebonmix Radio met Ben Liebrand kun je hier beluisteren.

Boogie Bunker Radio (Tenerife, Spanje)

Op zaterdag 6 februari 2021[69] maakt Ben Liebrand via zijn Facebookpagina bekend, dat zijn mix programma's In The House en In The Mix ook op het Spaanse commerciële radio- en internetstation Boogie Bunker Radio, Tenerife te horen zijn. De uitzendingen vinden plaats op de donderdagmiddag tussen 13.00 uur en 14.00 uur (In The House) en tussen 16.00 uur en 17.00 uur (In The Mix).

Paradise FM (Curaçao)

Op zaterdag 6 februari 2021 [70] maakt hij via zijn Facebookpagina bekend, dat zijn In The Mix programma ook op radio Paradise FM, Curaçao te beluisteren zal zijn met zijn In The Mix programma en wel op de zaterdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur, lokale tijd (Nederlandse tijd is tussen 01.00 uur en 02.00 uur!)

Persoonlijk Leven

Hij is getrouwd met Brenda van Raam en hebben samen drie kinderen, twee zoons en één dochter. De familie emigreerde[71] in 2010 vanuit hun monumentaal pand Villa Roozenburg[72] in Weurt (Beuningen, Gelderland) naar Okotoks in de provincie Alberta, Canada, waar hij zijn activiteiten voortzet.

Zie ook

Draailijsten / Playlist Ben Liebrand In The Mix (Nederlandse Zenders)
Draailijsten / Playlist Ben Liebrand In The Mix (Buitenlandse Zenders)
Draailijsten / Playlist Ben Liebrand In The Mix (KLM In-Flight Entertainment)


Draailijsten / Playlist Ben Liebrand Minimixen


Draailijsten / Playlist Ben Liebrand Grandmixen


Draailijsten / Playlist Ben Liebrand In The House


Draailijsten / Playlist Ben Liebrand Mash-Up Show


Externe link

Referenties

 1. Clubblad nr. 1 Ben Liebrand Ben Liebrand Interview blz 3 (Gevonden 30 juli 2021)
 2. Index Productions Ben Liebrand liebrand.com
 3. Inspired By Ben Liebrand
 4. Muzikxpress 022 Ben Liebrand interview; The Godfather of Dutch Dance music | Muzikxpress 022 (Gevonden 21 mei 2021)
 5. Boeken Artiest Ben Liebrand Biografie Ben Liebrand (Gevonden 2 juli 2021)
 6. djmag.com Discotheque Archives 22 (Gevonden 2 juli 2021)
 7. Info Grand 12 inches part 1 Info Grand 12 inches CD deel 1 (Gevonden 2 juli 2021)
 8. Info Grand 12 inches part 2 Info Grand 12 inches CD deel 2 (Gevonden 2 juli 2021)
 9. Boeken Artiest Ben Liebrand Biografie Ben Liebrand (Gevonden 2 juli 2021)
 10. Ben Talk 1991 Goedemorgen Blz 2 Gevonden 30 juli 2021)
 11. Matrixx nieuws 25 april 2013 Ben Liebrand in Matrixx bij Lets Go Disco - zat 11 mei – (Gevonden 19 september 2021)
 12. Leidsche-Rijn Nieuws Interview Ben Liebrand (Gevonden 23 juli 2021)
 13. Liebrand.nl Best Remixer 1988 DMC Award (Gevonden april 2021)
 14. Liebrand.com France achievement Award 1991 (Gevonden 13-05-2021)
 15. Liebrand Audiografie BenTalk nr.01 1993 (Gevonden april 2021)
 16. NL achievement Award 1992 Liebrand.comBest Dutch Dance Producer (Gevonden April 2021)
 17. Twitter twitter Armin van Buuren (Gevonden 23 juli 2021)
 18. Buma Award (Persbericht van vrijdag 6 maart 2020) Ben Liebrand wint Buma Gouden Harp (Gevonden 15 augustus 2021)
 19. BUMA Cultuur (6 maart 2020), Ben Liebrand wint Buma Gouden Harp
 20. Veronica gids, VOO, 26 maart 1983 
 21. Veronica gids, VOO, 15 november 1985 
 22. GrandmixLiebrand.nl Grandmix Index (Gevonden 17 juli 2021)
 23. Monstermix Mixhistory Ben Liebrand Monstermix (Gevonden 17 juli 2021)
 24. Handelsmerk Liebrand.nl Handelsmerk Grandmix (Gevonden 18 juli 2021)
 25. Telegraaf Interview Ben Liebrand (12-02-2000)Interview Telegraaf Interview Ben Liebrand (Gevonden 17 juli 2021)
 26. Liebrand Award Hot Chocolate Liebrand.com
 27. [1] BenTalk nr.01 1994
 28. Clubblad nr. 1 Ben Liebrand Ben Liebrand News nr 1 (Gevonden 30 juli 2021)
 29. Ben Talk nr 2 Ben Talk nr 2 1991 (Gevonden 30 juli 2021)
 30. Geluidsfragment 04-10-1991 Overhandiging Fanclub blad aan Ben Liebrand Radio 3 bij Stenders en Van Inkel (Gevonden 30 juli 2021)
 31. Fanclubdag 1992 Toegangsbewijs BL Fanclubdag Zwolle (Gevonden 30 juli 2021)
 32. Ben Talk nr 1 1994 Ben Talk 1994 (Gevonden 30 juli 2021)
 33. Silicon Graphics Reseller
 34. Wayback Machine Archive ELECTRO GIG TV PRO Oktober 1995 (Gevonden 18 mei 2021)
 35. Thunderdome Images
 36. Radio 538 Images
 37. TMF
 38. KLM Images
 39. The Time Machine
 40. Atlantic Ocean
 41. Fairytales
 42. Animaties
 43. Liebrand audiografie Zie Notities bij Minimix 2010/01/21 (Gevonden 13 september 2021)
 44. Grandmix Ben Liebrand.nl Grandmix The Millennium Edition, 31 december 1999 (Gevonden 17 juli 2021)
 45. Uitleg Ben Liebrand Ben Liebrand.nl webpagina 'Waarom kan de Grandmix niet op CD of Digitaal worden uitgebracht? (Gevonden 17 juli 2021)
 46. YouTube Nieuwsbericht van TV Gelderland (Gevonden 13 augustus 2021)
 47. Partyscene DJ Producer Opleiding (Gevonden 13 augustus 2021)
 48. Weblog Opleiding tot DJ (Gevonden 13 augustus 2021)
 49. Nieuwsgroep Archief Ben Liebrand terug bij Veronica (Gevonden 16 juni 2021)
 50. Radiofreak Liebrand verlengt contract (Gevonden 8 augustus 2021)
 51. www.top40.nl Ben Liebrand naar Radio 10 (artikel 7 januari 2017) (Gevonden op 16 juni 2021)
 52. YouTube Zieke Tony Scott houdt de deur op een kier na afscheid Datum upload: 18 maart 2016 (Gevonden op 14 augustus 2021)
 53. Facebook Liebrand Bericht Tony Scott & Friends avond (Gevonden 13 augustus 2021)
 54. Het Parool Artikel 16 februari 2016 Memorabel laatste optreden van Tony Scott (Gevonden 14 augustus 2021)
 55. YouTube Lois Lane optreden Paradiso (Gevonden 13 augustus 2021)
 56. YouTube Ben Liebrand, Fluitsma, Schimscheimer & Martino optreden Paradiso (Gevonden 13 augustus 2021)
 57. YouTube Optreden King Bee Paradiso (Gevonden 13 augustus 2021)
 58. YouTube Optreden Jaydee Paradiso (Gevonden 13 augustus 2021)
 59. YouTube Candy Dulfer Optreden Paradiso (Gevonden 13 augustus 2021)
 60. YouTube Amber Nijman Optreden Paradiso (Gevonden 13 augustus 2021)
 61. YouTube Kiddo Cee, C-flow, Miss Brownie Optreden Paradiso (Gevonden 13 augustus 2021)
 62. YouTube Optreden Thompson Paradiso (Gevonden 13 augustus 2021)
 63. YouTube Optreden Tony Scott Paradiso (Gevonden 13 augustus 2021)
 64. Facebook Radio Isla Bekendmaking start In The House op Radio Isla 106 (Gevonden 31 juli 2021)
 65. Sunshine Live 16 januari 2021 Facebook Post Ben Liebrand (Gevonden 14 augustus 2021)
 66. Sunshine Live Programmering Sunshine Live augustus 2021 (Gevonden 14 augustus 2021)
 67. Ben Liebrand.nlGrandmix 2020 (Gevonden 17 juli 2021)
 68. Facebook Ben Liebrand Nieuws item Facebookpagina Ben Liebrand (Gevonden 13 augustus 2021)
 69. 6 februari 2021 Facebook Ben Liebrand Ben Liebrand on Boogie Bunker Radio (Gevonden 31 juli 2021)
 70. 6 februari 2021 Facebook Ben Liebrand In The Mix on Paradise FM (Gevonden 31 juli 2021)
 71. Woonwijzer Artikel Liebrand Woonwijzer (Gevonden 13 augustus 2021)
 72. Rijksmonument Villa Roozenburg Weurt (Gevonden 13 augustus 2021)
Dit artikel is een beginnetje. Radiopedia nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren. Crystal txt.png