Jeroen van Inkel

Uit Radiopedia
Jeroen van Inkel
Q Music 13 04 Jeroen van Inkel by RVDA 01806a.jpg
Echte naam Jeroen Hendrik Donderwinkel
Geboren 7 juli 1961
Amsterdam

Jeroen van Inkel (Amsterdam, 7 juli 1961) (geboren als Jeroen Hendrik Donderwinkel) is een Nederlandse diskjockey bij Q-Music.

Van Inkel geldt samen met onder andere Rob Stenders, Adam Curry, Frits Spits en Edwin Evers als één van de bekendste Nederlandse radiodeejays van de afgelopen twintig jaar. Zijn stijl kenmerkt zich door humor, filosofische opmerkingen, sfeer en een mix van jingles en muziek.

Loopbaan[bewerken]

Van Inkel begon zijn loopbaan bij Radio Nova, gevolgd door Radio Decibel en voerde vanaf eind 1983 ruim twaalf jaar lang de boventoon bij de VOO waar hij onder andere programma's als Curry & Van Inkel, Stenders & Van Inkel, Staverman & Van Inkel en zijn ochtendshow Rinkeldekinkel maakte. Hierna presenteerde hij ongeveer 4 jaar bij Radio 538, om vervolgens weer terug te keren bij Radio Veronica.

Van 1 september 2005 tot en met 29 februari 2008 was hij samen met producer/sidekick Arjen Overmaat (later Jasper de Vries) en nieuwslezeres Hannelore Zwitserlood te horen in de ochtendshow Je dag is goed met aansluitend Het Foute Uur op radiozender Q-music. Sinds 10 maart 2008 presenteert hij de middagshow op Q-music van vier tot zes uur in de middag. Sinds mei 2010 is het programma verlengd naar zeven uur. De middagshow heet Van Inkel in de Middag

Onderscheiding[bewerken]

Op 2 oktober 2010 werd Jeroen van Inkel onderscheiden met de Marconi Oeuvre Award. De prijs komt hem volgens de vakjury toe, omdat Van Inkel 'een belangrijk icoon is binnen de Nederlandse radio-wereld'.

Discografie[bewerken]

Buffalo Bob & The Rinkelstars - Sympathy for the devil - 1990 (samen met Rob Stenders)

Externe link[bewerken]