Portaal:Hoofdpagina

Uit Radiopedia
radiopedia, de vrije radio-encyclopedie
7.497 artikelen over radio

Deel uw radiokennis met de wereld

Wie was Paul Vlaanderen? Welke radioprogramma's presenteerde Ferry Maat allemaal? Wie waren Willem Keukenhof en Klaas Vaak? Wat deed Daniël Dekker voor hij de Gouden uren presenteerde? Wie presenteerden de Gouden uren nog meer? En waar wordt dit programma nu uitgezonden?

Als dit vragen zijn waar u het antwoord wel op weet, dan is Radiopedia naar u op zoek!

Beschikt u over kennis die met radio te maken heeft? Radiostations, radiomakers, radioprogramma's, radiotechniek? Wij zoeken enthousiaste mensen die het leuk vinden om mee te werken aan een objectieve, verifieerbare en vrij te gebruiken informatiebron over alles wat met medium radio te maken heeft. Het kan wat tijd kosten, maar die tijd besteedde u toch al graag aan deze hobby?

Over ons

Radiopedia is een collectief encyclopedie-project dat functioneert volgens het wiki principe. Het doel van Radiopedia is het publiceren van objectieve, verifieerbare en vrij te gebruiken informatie over radio, die door iedereen kan worden aangevuld en verbeterd.

De inhoud van Radiopedia valt onder de Creative Commons BY-SA licentie en kan gekopieerd en hergebruikt worden onder dezelfde licentievoorwaarden.

Deelnemen

Momenteel zijn er 7.497 artikelen over radio. Om mee te helpen artikelen te schrijven, corrigeren en uit te breiden is geen aanmelding nodig, je kunt meteen aan de slag! Maar wie dat wil kan in een paar seconden een gebruikersnaam aanmaken.

De belangrijkste spelregels

  • Schrijf in het Nederlands
  • Schrijf objectief, geen reclame, geen propaganda, geen schuttingtaal.
  • Nieuwe onderwerpen dienen encyclopedisch relevant te zijn.
  • Het gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal (zowel tekst als afbeeldingen) zonder toestemming is niet toegestaan.
  • Schrijf zo encyclopedisch mogelijk. Zorg dat je artikel(tje), hoe klein ook, in deze encyclopedie past door taalgebruik en opmaak. Over lay-out is veel discussie, houd daar dus rekening mee.
  • Houd rekening met elkaar. We gaan ervan uit dat iedereen z'n best doet (assume good faith), pleeg dan ook overleg. Loop elkaar niet voor de voeten en vermijd bewerkingsoorlogen.

Tip

Als een link rood is, is dat een uitnodiging om een nieuw artikel te maken over dat onderwerp. Als je iets over het onderwerp van de rode link te vertellen hebt, klik dan op de rode tekst en schrijf over het onderwerp. Als het een bekend onderwerp is, zoek dan voor de zekerheid even of er niet al een ander artikel, met een iets andere titel, bestaat. De blauwe links verwijzen naar een bestaande pagina.

Categoriën

Crystal Project browser.png
Radio.svg
Tools clipart.png
CD icon.svg

Portalen

Crystal Project browser.png
Radio.svg
Radio.svg
Radio.svg

Frequenties