Zender Taldom

De zender Taldom (Russisch: переда́тчик Та́лдом) is een grote zendlocatie voor lange- en kortegolf in de buurt van de Russische plaats Taldom, ongeveer 110 kilometer ten noorden van Moskou.

Vanaf de zendlocatie wordt met twee antennesystemen uitgezonden op twee langegolffrequenties. Een enkele 257 hoge mast wordt gebruikt voor de uitzendingen met een vermogen van 500 kilowatt op 153 kHz. Daarnaast is er een ringantennesysteem met in totaal vijf masten die in een cirkel rondom een 275 meter hoge mast staat. Via dit antennesysteem wordt er uitgezonden met een vermogen van 2500 kW op de 261 kHz. Het is daarmee een van de sterkste zenders ter wereld.

Naast de langegolfzenders bevindt zich in Taldom ook een kortegolfzender, die gebruik maakt van verschillende zendmasten die in een rij staan opgesteld en met elkaar verbonden zijn via kabels op verschillende hoogte.

Via de langegolfzenders wordt het programma van Radio Rossii uitgezonden; op de kortegolf de Stem van Rusland, zowel analoog als digitaal.