Studio Alphen

Studio Alphen
Land Sjabloon:NL

Studio Alphen is de publieke lokale omroep van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Geschiedenis[bewerken]

Studio Alphen is sinds 9 februari 2015 de naam van de publieke lokale omroep van de gemeente Alphen aan den Rijn. De omroep komt voort uit Alphen Stad FM/TV. Die omroep bestond sinds 4 januari 2014 uit de gefuseerde omroepen Alphen Stad FM/TV (gemeente Alphen aan den Rijn), ROB FM (gemeente Boskoop) en Omroep Rijnwoude (gemeente Rijnwoude). Die omroepen fuseerden in aanloop naar de gemeentelijke fusie op 1 januari 2014 waarbij Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude met elkaar fuseerden. Tot 2003 heette de lokale omroep van Alphen aan den Rijn "LOA".

Programma's[bewerken]

Als lokale omroep zendt Studio Alphen dagelijks nieuwsprogramma's uit op radio en televisie. Landelijke bekendheid vergaarde de omroep door haar verslaglegging van de dodelijke schietpartij in winkelcentrum Ridderhof op 9 april 2011 en het hijsongeluk met de Koningin Julianabrug op 3 augustus 2015. Iedere week wordt verslag gedaan van sportwedstrijden uit de gemeente Alphen aan den Rijn. En bij alle belangrijke evenementen is de radio- en televisiezender aanwezig, zoals de Jaarmarkt, 20 van Alphen en de Jostiband in de Ziggo Dome.

Status[bewerken]

Studio Alphen behoort al jaren tot de beste lokale omroepen van Nederland en heeft in diverse categorieën een tiental nominaties op zak voor de jaarlijkse LOA Awards van de OLON. [bron?]

Ontvangst[bewerken]

Studio Alphen is op de radio te ontvangen via 90,0 MHz in Alphen aan den Rijn, Zwammerdam en Aarlanderveen; 105,1 MHz in Boskoop en 106,5 MHz in Benthuizen, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn. Op televisie wordt het signaal van Studio Alphen door de diverse kabelbedrijven aangeboden (bijvoorbeeld KPN kanaal 1407, Ziggo kanaal 40).

Samenwerking[bewerken]

Studio Alphen is "mediapartner" van de regionale publieke Omroep West. Zo verzorgt zij de verslaglegging van het nieuws uit de gemeente Alphen aan den Rijn voor Omroep West.

Bekende (oud-)medewerkers[bewerken]

Externe links[bewerken]