Rick Randall

Uit Radiopedia

Rick Randall is een Amerikaanse voormalige diskjockey die in Europa bekend werd als deejay van "Swinging Radio England", een zeezender die te laat op een al verzadigde 'markt' was ingestapt en in 1966 enkele maanden uitzond. Rick was de eerste van een reeks Amerikaanse deejays die daar tekenden en daarom klonk Radio England misschien nog "Amerikaanser" dan Radio London, een andere, destijds zeer populaire zeezender, hoewel het de jingles van dezelfde producent, PAMS uit Dallas, gebruikte.

Rick Randall werkte, voor hij zich in het Britse avontuur stortte, sinds 1964 voor stations in Montana in de Verenigde Staten. De legendarische Don Pierson, die eerder betrokken was bij de geboorte van Radio London, wist Rick, die aanvankelijk wel de nodige bezwaren had, over de streep te trekken. Na hem volgden Ron O'Quinn, Jerry Smithwick en Larry Dean. Het is echter niet zo, dat Rick, na zijn korte loopbaan bij Radio England in augustus 1966, drie maanden voor het sluiten van het station, in Amerika teruggekeerd, overging tot de orde van de dag en de "pop pirate" direct vergeten was, want hij is ook altijd present bij de reünies die de ex-deejays van tijd tot tijd organiseren.

In Amerika zette Rick Randall zijn radiocarrière voort bij WLCY in Tampa, Florida, daarna bij verschillende andere stations, eerst in Florida, daarna ook elders in de Verenigde Staten. Ook heeft hij voor diverse televisiestations gewerkt.

  • Luister hier naar Rick Randall op "Swinging Radio England", zomer 1966:

Bestand:Rick Randall.ogg

Referenties[bewerken]

http://www.teddwebb.com/showcase/where_are_they_now/rick_randall.html