Bob van Huët

Bob van Huët
Pseudoniem Mister X
Geboren 4 november 1930

Bob van Huët (geboren 4 november 1930) begon onder het pseudoniem "Mister X" met radio maken als piraat bij Radio Centraal. Bob werkte in die tijd als conciërge bij het Gymnasium Haganum. Ondanks dat dat een spannende tijd was, heeft hij daar toch met veel plezier gewerkt. Toen het té spannend werd, stapte Bob over naar de ziekenomroep ZOBA en is daar 15 jaar actief geweest.

Vervolgens maakte hij de overstap naar de lokale Haagse omroep Lokatel. De muziek die hij daar draaide was hoofdzakelijk lichte muziek (opera en operette). Op een bepaald moment wilde Lokatel gaan verjongen en was er voor Bob geen plaats meer.

Vokabel, een onderdeel van InfoThuis, wilde ondanks zijn leeftijd, het wel met 'm proberen. Ook hier was Bob 15 jaar actief.

Tussendoor, in de periode 1996-1998 heeft Bob ook achter de microfoon gezeten (en achter de schermen gewerkt) bij het toen nieuwe station Radio NRG 106.3 ("eNeRGy") dat vanuit de studio's in Delft uitzond voor de hele regio Haaglanden. Hoewel NRG 106.3 zich richtte op een jong publiek met veel dance- en popmuziek was Bob iedere zaterdagochtend een zeer gewaardeerd programmamaker voor de oudere doelgroep.

In 2003 veranderde het beleid van InfoThuis en moest Bob hier afscheid nemen. Bob vond een plaats bij Omroep Rijswijk om zijn inmiddels zeer bekende Muziekboeket in Groot Rijswijk te brengen. Aangezien ook Zorgradio Haaglanden (samenvoeging van Rano en Zoba) de uitzendingen distribueert, had Muziekboeket iedere zaterdagochtend weer een grote luisterschare, zelfs vanuit Australië, Canada en Indonesië, af te meten aan de vele reacties.

Bij Omroep Rijswijk presenteerde Bob jarenlang het verzoekplatenprogramma Muziekboeket en Rijswijk Klassiek totdat de programmering grondig gewijzigd werd in de formule 'Feel Good Radio'. Eind april 2016 vond daarom een ware 'DJ-transfer' plaats en maakte Bob op 85-jarige leeftijd de overstap naar Midvliet FM in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Muziekboeket is voortaan iedere zondagochtend (10.00-12.00 uur) te ontvangen via 107.2 FM in de ether. Ook is Bob (samen met vriendin Wies die de telefoon opneemt en de verzoekjes noteert) gelijktijdig op televisie in actie te zien via kanaal 41 van Ziggo Digitale TV in de gehele regio.