Twickelstad FM

Twickelstad FM
Startdatum 3 april 1993
Eigenaar Stichting Omroep Twickelstad
Land Nederland

Twickelstad FM is een voormalige lokale omroep die uitzond voor de voormalige gemeenten Stad- en Ambt Delden en later als regionaal commercieel radiostation in Twente.

Geschiedenis[bewerken]

Het radiostation startte op 3 april 1993 met uitzenden. Vanaf het eerste moment zond Twickelstad FM 24 uur per dag uit. In eerste instantie met voornamelijk in het weekend en doordeweeks 's middags en 's avonds gepresenteerde programma's, maar vanaf eind 1993 ook doordeweeks overdag. De studio was in eerste instantie gevestigd in een bedrijfsloods aan de Vossenbrinkweg in Delden. Niet veel later verhuisde het station naar het parochiehuis in het centrum van de stad, waar het station jarenlang gevestigd zou blijven.

Studio van Twickelstad FM rond de eeuwwisseling

In verband met de gemeentelijke herindeling, waarbij de gemeenten Stad- en Ambt Delden, Markelo, Diepenheim en Goor fuseerden tot de gemeente Hof van Twente, diende het radiostation samen te gaan met de lokale omroep voor deze laatste drie gemeenten. De fusiebesprekingen strandden uiteindelijk en Twickelstad FM besloot in samenwerking met FM Plus verder te gaan als regionaal commercieel radiostation onder de naam Twickelstad FM Plus[1][2]. Deze samenwerking, en daarmee de kabelverspreiding, strandde uiteindelijk in 2006 na een conflict tussen licentiehouder FM Plus en Essent Kabelcom[1].

In 2008 deed Twickelstad FM een poging om terug te keren als lokale omroep voor de gemeente Hof van Twente. Het Commissariaat voor de Media nam echter het advies van de gemeente over om de uitzendlicentie van Hofstreek Omroep te verlengen[3].

Externe links[bewerken]

Referenties[bewerken]

  1. a b Blik op nieuws, Twickelstad FM gestopt met kabeluitzendingen
  2. Radio.nl, Twickelstad FM Plus, geraadpleegd op 10 oktober 2011
  3. TC Tubantia, Twickelstad FM treurt; Hofstreek FM krijgt weer zendmachtiging