Southern Hemisphere Auroral Radar Experiment

SHARE antenna array

De Southern Hemisphere Auroral Radar Experiment (SHARE) is een Antarctische onderzoeksproject welke is gestart in 1988 en is ontworpen om snelheden en onregelmatigheden van de elektrische velden in de ionosfeer en magnetosfeer te observeren.

SHARE wordt gezamenlijk beheerd door de University of Natal, Potchefstroom University, de British Antarctic Survey en de Johns Hopkins University. Het is actief in de Britse Halley Station, het Zuid-Afrikaanse SANAE IV Station en het Japanse Showa Station. De drie stations zijn gevestigd op de Zuidpool en door hun ligging bestrijken ze het grootste deel van het Antarctische continent.

Met behulp van een totaal van 16 antennes, elk gemonteerd op een 12 m hoge toren en stralend op vaste frequenties in het 8 tot 20 MHz gebied, zendt SHARE om de twee minuten een radiofrequente puls uit naar de bovenste atmosfeer.

SHARE is onderdeel van de internationale Super Dual Auroral Radar Network (SuperDARN). Het onderzoek levert waardevolle informatie op over het ruimteweer.

Dit artikel is een beginnetje. Radiopedia nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren. Crystal txt.png