Overleg:FM omroepzenders in Nederland (lokaal)

AFN, BFBS en CFN[bewerken]

Ik heb zojuist Coastline FM en Radio Continu uit de lijst verwijderd. Dit zijn regionaal commerciële zender en horen niet in dit lijstje thuis en kunnen bij de commecieel regionalen geplaatst worden. Ook AFN, BFBS en CFN horen hier niet thuis, maar heb ze toch nog even laten staan, omdat ik zo snel niet zie waar je die dan wel onder kunt brengen. Ik weet niet eens of ze wel onder de Nederlandse mediawet vallen. Heb je een idee hierover? --Meerdervoort (overleg) 4 mrt 2013 09:56 (CET)

Zie het als lokale omroep volgens de mediawet of als lokaal opererend station? Dat zou de vraag kunnen zijn. Oplossing is met hoofdstukken werken, lokale omroep en overige bijvoorbeeld.Vincent (overleg) 4 mrt 2013 11:07 (CET)
Dat is een goeie. Lokaal opererend gaat volgens mij ook niet helemaal op. Ze prikken volgens mij gewoon een internationaal programma door. In dat licht gezien zou ik ze nog eerder bij nationaal plaatsen, al is dat ook ongelukkig. De mediawet in Nederland kent lokale omroepen slechts enkel als lokaal publieke omroepen. Bij commerciele omroepen wordt er geen onderscheid gemaakt tussen lokaal, regionaal of landelijk. Het zijn allen simpelweg commerciele omroepen. Deze militaire zenders (en bijv. ook Radio Bloemendaal) vallen hier buiten. De vraag is wat we dan met deze pagina doen inderdaad. Voorlopig maar plaatsen onder een subkopje, totdat we een betere oplossing hebben? --Meerdervoort (overleg) 4 mrt 2013 11:45 (CET)
Of anndere pagina indeling. Publiek (nationaal/regionaal), commercieel en lokaal. Iets om over na te denken. Bloemendaal is geen probleem, staat bij middengolf.Vincent (overleg) 4 mrt 2013 12:30 (CET)

Lokaal of regionaal[bewerken]

Radio Hoekse Waard en Unity FM zijn publieke omroepen die uitzenden in verschillende gemeenten. Zien we deze nu als lokale of als regionale omroep? Vincent (overleg) 19 mrt 2013 23:14 (CET)

Lokaal, omdat ze als zodanig zijn aangemerkt door de mediawet.
Er zijn overigens nog een paar waar je goed moet kijken. SRC FM is Vianen en Culemborg: 2 verschillende provincies. Verder had ik Lokale Omroep Ameland nog niet verplaatst. Ik weet niet zeker of dit een lokale omroep is, of een (regionaal) commercieel station. En zo zijn er nog wel een paar, die twijfelachtig zijn. Harmen (overleg) 20 mrt 2013 11:25 (CET)
Aanvulling: op de site van het cvdm staan 2 xls bestanden. een met een overzicht van de lokale omroepen en een met die van de commerciele. Op de lijst lokale omroepen kom ik Ameland niet tegen. Op de lijst van commerciele wel Radio Ameland, maar niet Lokale Omroep Ameland. Ik blijf dus bij mijn vermoeden dat het een commerciele zender is, maar moet hier nog even verder naar zoeken. Wat verder in het overzicht staat is het hoofdverzorgingsgebied van een omroep. In het geval van SRC FM is dat Culemborg (Gelderland dus) mijn voorstel is dan ook om in deze gevallen hier vanuit te gaan. en SRC onder Gelderland te plaatsen. Harmen (overleg) 20 mrt 2013 11:39 (CET)
Aanvulling2: De frequentie van Lokale Omroep Ameland is commercieel uitgegeven als kavel B27. Ameland hoort hier dus niet thuis. Zal m vanavond wel verplaatsen Harmen (overleg) 20 mrt 2013 11:45 (CET)