Juraini radio

Uit Radiopedia

Van Stads Omroep Den Haag naar Curaçao FM[bewerken]

In de jaren '90 was Elvis Monte (achterneef van Juraini) populair bezig om een Antilliaanse radioprogramma te maken bij Stads Omroep Den Haag, waar later het onderging naar Den Haag Totaal. In de jaren '20 is Elvis Monte (achterneef van Juraini) helaas gestopt met het radio maken en werd Juraini Radio geboren met een themazender, genaamd; Curaçao FM. Dit werd toen vrij snel een nieuwe radiostation en uitgegroeid tot jouw 24/7 wereldwijd online internetradio van Nederland, waar wij ook in de plaats van toen Elvis Monte ook Curaçao FM maakte. Tot die tijd is Curaçao FM in de handen van Juraini Ferary gebleven, waar Juraini niet meer mag stoppen van Elvis Monte.

Juraini Radio[bewerken]

Juraini Radio is opgericht op 19 augustus 2019. Vanaf dat moment is Juraini Radio iedere werkdag, van maandag tot vrijdag tussen 19.00 en 22.00 uur, te beluisteren via de gratis streamingdienst Listen2MyRadio. Met ingang van 2 maart 2020 groeide dit verder door naar een streamingsite van Zeno FM. Met ingang van 2 maart 2020 is Juraini Radio 24 uur per dag en 7 dagen per week via internet wereldwijd te beluisteren. Tussen mei en juni 2020 is Juraini Radio uitgegroeid tot de legale omroep voor Delft, Rijswijk, Haaglanden, Westland en Zoetermeer. Ook buiten de regio is Juraini Radio te ontvangen via internet.

Oprichter[bewerken]

Juraini Ferary is geboren op 28 juli 1993 te Spijkenisse. Zijn ouders zijn afkomstig uit Curaçao. Juraini heeft een matig verstandelijke beperking, maar laat zijn beperking zeker niet in de weg staan. Juraini Radio wordt door Juraini zelf gemaakt. Hij is dol op muziek, vind het leuk om met geluidsapparatuur te werken, maar vind ook het presenteren erg leuk. Hij maakt daarnaast zijn eigen playlists, bedient de muziekcomputer en interviewt gasten. Juraini zendt live uit via zijn eigen studio/slaapkamer van de woonvoorziening Langeberg te Zoetermeer.

Promotie[bewerken]

Op 18 oktober 2019 is Juraini met zijn internetradio te gast geweest in het tv-programma van "Brain the Move" van Delft On The Move in Delft. Dit is een stichting, die tot doel heeft een multimedia platform te bieden aan iedereen van Delft en omstreken. Juraini is vervolgens in 2019-2020 door gegaan met het promoten van zijn eigen internetradio bij gehandicapten zorginstellingen. Hier werd gehoor aangegeven en werd dit ook door velen gedeeld op Facebook en op hun intranet pagina's van de zorginstellingen zelf (pagina voor medewerkers, vrijwilligers). Juraini Radio staat ook bij alle collega-zorginstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking; vooral deze mensen moeten centraal staan.

Doelgroep[bewerken]

Juraini Radio maakt radio voor jongeren, jongvolwassenen en volwassenen, maar natuurlijk ook voor mensen met een verstandelijke beperking. De muziek die wordt gedraaid bestaat voornamelijk uit Nederlandstalig, R&B en latin muziek en alles wat daar tussenin zit. Er wordt ook non-stop muziek gedraaid.

Juraini TV RadioBox[bewerken]

De beste urban en latin muziek of latijns van Nederland bekijk je op Juraini TV RadioBox! 7 dagen per week en 24 uur per dag zie je de lekkerste liedjes die Nederland te bieden heeft. Dit is vanaf 2020 via YouTube te bekijken.

JUKE[bewerken]

Op donderdag 23 april 2020 ontving Juraini Radio onverwachts een mail van een music supporter van Talpa Network, die Juraini Radio had toegevoegd op JUKE. JUKE is het gratis radio muziekplatform van Nederland. Juraini Radio is vanaf vrijdag 24 april 2020 via JUKE te beluisteren en heeft daarbij een legale licentie gekregen.

Shield Radio[bewerken]

Shield Radio was een radioprogrammamaker, dat dagbesteding biedt aan mensen met een beperking. Ook hier was Juraini met zijn 24/7 internetradio welkom. Juraini maakte ook zijn Juraini Radio programma bij Shield Radio. Dit deed hij op de maandagavond van 19.00 tot 23.00 uur, maar het kon ook later tot 00.00 uur zijn.

Bierfabriek Delft[bewerken]

In een samenwerking met de Bierfabriek van Delft heeft Juraini op zondag 23 augustus 2020 LIVE radio gemaakt. Het was voor Juraini zelf een succes en kan mogelijk een opstap zijn tot andere feesten en evenementen.

Interview met de BN'er[bewerken]

Het was voor Juraini een hele eer moet verschillende BN'er te gaan interviewen, zo heeft hij aan het begin Paula Majoor (Stem van Pipi Langkous) geïnterviewd, Pamela Teves van o.a Onderweg Naar Morgen en verschillende Sinterklaasfilms en Edwin Rutten o.a van niet meer en niet minder dan De film van Ome Willem. In die tijd had hij ook Dorian Binders geinterviewd over het werken als personage in Goede Tijden, Slechte Tijden en Pim Vosmaer als werken achter de schermen.

Doneer actie[bewerken]

Per 14 september 2020 moest Juraini Radio in samenwerking met Shield Radio een doneer actie opstarten om 75,- of meer dan 75,- geld in te zamelen. Zo dat Juraini met zijn 24/7 internetradio BUMA-STEMRA kan betalen en ook door kan groeien met een FM zender voor onderweg in de auto Juraini Radio luisteren, DAB-Radio of via televisie (wereldwijd).

Merchandise van Q-Music[bewerken]

Afgelopen 1 november 2020 kreeg Juraini onverwachts een merchandise van Q-Music per post opgestuurd, met Juraini Radio op de poststicker. Hierbij dank Q-Music hartelijk om te luisteren naar deze radiozender.

Luister Juraini Radio nu ook overal online in je auto[bewerken]

Zeno FM (Streaming site) of Online Radio Box maakt het mogelijk om met een bluetooth-verbinding via je telefoon muziek af te spelen in je auto. Je dient wel bluetooth te hebben in de auto.

GTST Radio[bewerken]

Zoals jullie al weten is Goede Tijden, Slechte Tijden een Nederlandse soapserie die sinds 1 oktober 1990 wordt uitgezonden door de commerciële televisiezender RTL 4. Sinds 11 december 2020 is GTST Radio geboren, die een onderdeel is van Juraini Radio. GTST Radio is 24/7 jouw online internet radiostation en voor iedereen die horen wil.

Radio maken bij Tierney's Irish Pub Delft[bewerken]

Er gebeurt een hoop in de binnenstad van Delft (aan de Kromstraat). Zo hebben wij de uitgaansstraat; Ciccionina (Bar/Club) en STECK (Podium/Club/Bar), is het per ingang van 2021 tijd voor Juraini Radio LIVE om bij Tierney's Irish Pub aan de Kromstraat 29 radio te maken. Per ingang van 2021 slaan Juraini Ferary en René Mastenbroek graag nauwelijks de handen ineens om radio te maken door; Juraini zelf met een verstandelijk beperking. Radio maken voor mensen zonder beperking maken meedoen ook mogelijk!

Radio maken bij Radio Gemiva[bewerken]

Radio Gemiva is het radiostation van zorgorganisatie; Gemiva-SVG Groep en is net als Juraini Radio overal online te beluisteren. Radio Gemiva wordt gerund door mensen met een verstandelijk beperking vanuit een professionele studio aan activiteitencentrum De Zonnehoek in Zoeterwoude-Dorp. Iedere woensdag en vrijdag zijn we van 10.00 uur tot met 15.00 uur live te beluisteren op de Radio Gemiva website, Online Radio Box, JUKE van Talpa Radio en op de Radio Gemiva app, die je via Google Play Store kunt downloaden. Per 5 maart 2021 is de mogelijkheid dat Juraini Radio Gemiva komt versterken.

Juraini Paradise Radio[bewerken]

Sinds woensdag 20 januari 2021 is Juraini Radio een station rijker geworden met Juraini Paradise Radio. Uit Volle Borst, met het geluid van Juraini op Curacao! Op Juraini Paradise Radio brengen wij verder 24 uur per dag, 7 dagen per week de gezelligste en de allerbeste muziek van eigen bodem.

Comeback op Astradio[bewerken]

Astradio is een radioprogrammamaker, dat dagbesteding biedt aan mensen met een beperking. Ook hier keert Juraini met zijn 24/7 internetradio weer terug. Juraini maak ook zijn Juraini Radio programma bij Shield Radio vanuit zijn studiokamer. Het is nog onduidelijk naar de dagen en de tijden.

John Medley als eerste artiest van Juraini Radio[bewerken]

John de Haan (John Medley) is geboren op 17 juni 1969 te Den Haag. Hij is een zanger en entertainer van Juraini Radio. Hij is op de 20ste leeftijd begonnen met zingen. In vele Haagse café kreeg John Medley bekendheid. Nu treedt hij met veel succes op o.a in cafés, bruiloften en bedrijfs-studentenfeesten door het gehele land.

In contact met Demi van der Weele[bewerken]

Op afgelopen 29 juni 2021 plaatste Juraini een foto van Demi van der Weele op Instagram, met daarin dat ze jarig was en zoveel kaarsjes mag uitblazen. In Delft is Demi o.a bekend als presentator van Delft op Zondag van uitgeverij Rodi Media ZH. Doordat Demi Juraini Radio verder ging promoten, kwam Juraini verder in contact met Demi.

Promotie bij Delft op Zondag TV[bewerken]

Op 20 juli 2021 is Juraini met zijn internetradio te gast geweest bij Delft op Zondag TV van Delft op Zondag in Delft. Dit is een YouTube kanaal van een krant uitgeverij in Delft.

Juraini is vervolgens in 2019-2020 door gegaan met het promoten van zijn eigen internetradio bij gehandicapten zorginstellingen. Hier werd gehoor aangegeven en werd dit ook door velen gedeeld op Facebook en op hun intranet pagina's van de zorginstellingen zelf (pagina voor medewerkers, vrijwilligers). Juraini Radio staat ook bij alle collega-zorginstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking; vooral deze mensen moeten centraal staan.

Nominatie voor Juraini Radio[bewerken]

Juraini heeft meegedaan aan de Special Media Awards. Dit is een jaarlijks uitgereikt landelijke prijs aan mediamakers met een verstandelijke beperking, omdat Juraini op zijn eigen Juraini Radio al de verschillende mensen hebt geïnterviewd, is Juraini genomineerd in de categorie Beste Podcast.

Trotse radio partner van Radio Gemiva[bewerken]

Aangezien dat Juraini Ferary (28) met een verstandelijk beperking dagbesteding doet bij Radio Gemiva en Juraini ook zijn eigen 24/7 wereldwijd online internetradio heeft, genaamd; Juraini Radio sloegen Juraini Ferary namens Juraini Radio en Jaap van Sandijk namens Radio Gemiva per 13 oktober 2021 de handen ineen tot een trotse radio partner van elkaar. Alhoewel is Radio Gemiva een van de grootste radiostation van de zorginstelling; Gemiva-SVG Groep en dat het gerund wordt door mensen met een verstandelijk beperking en is overal online te beluisteren op: Radio Gemiva. Alleen is het zo dat Radio Gemiva van alles draait, van Nederlands naar Engels en Juraini Radio alleen puur non stop urban, latin en latijns.

Juraini Radio wint mini award bij Special Media Awards[bewerken]

De Special Media Awards worden jaarlijks uitgereikt aan mediamakers met een verstandelijke beperking. Vrijdagavond 5 november 2021 werden de prijzen uitgereikt.

Ook Juraini Ferary was genomineerd. Juraini is een bekende verschijning in Delft en Nootdorp. Zijn motto luidt: “Ik laat mijn beperking mijn dromen niet in de weg staan.” Hij maakt dan ook al jaren radio waarin hij bekende en onbekende Nederlanders het hemd van het lijf vraagt. Zo sprak hij met acteurs uit Goede Tijden, Slechte Tijden en zelfs met Edwin Rutten, beter bekend als Ome Willem, maar ook Joke Meijer, beter bekend als Orgel Joke. Afgelopen vrijdag 5 november 2021 was Juraini dan ook eregast op de Special Media Awards in Hilversum. De 28-jarige radiomaker was genomineerd in de categorie Beste Podcast.

Presentatrice Irene Moors maakte de winnaars live vanuit Beeld en Geluid op het mediapark bekend. Tot zijn grote verrassing won Juraini in de categorie Beste Podcast! Het was een avond met een gouden randje, want Juraini werd ook nog eens geïnterviewd op de rode loper. Zijn motto “Ik laat mijn beperking mijn dromen niet in de weg staan” kwam die avond helemaal uit!

Externe link[bewerken]