Bureau Kijk in de Vegte

Bureau Kijk in de Vegte
Omroep KRO-NCRV
Radiostation NPO Radio 2
Periode 2015 - heden
Eerste uitzending januari 2015
Presentator(en) Jeroen Kijk in de Vegte

Bureau Kijk in de Vegte is een radioprogramma op de Nederlandse radiozender NPO Radio 2. Het programma wordt iedere zondag tussen 12:00 en 14:00 uur uitgezonden door KRO-NCRV. Bureau Kijk in de Vegte wordt gepresenteerd door Jeroen Kijk in de Vegte. Vaste invaller is Wouter van der Goes.

In het programma zoekt presentator Jeroen Kijk in de Vegte naar antwoorden op vragen van luisteraars over alledaagse dingen. Luisteraars kunnen vragen insturen waarna het productieteam op zoek gaat naar antwoorden op deze vragen. Het antwoord komt dan meestal van een kenner op het desbetreffende gebied.

Een vast programmaonderdeel is de 'Muziekles van Robbie S.', waarin Rob Stenders anekdotes en andere verhalen vertelt bij de gedraaide muziek.

Het programma is sinds januari 2015 op NPO Radio 2 te horen, als opvolger van het programma Hemelbestormers, dat eveneens door Kijk in de Vegte werd gepresenteerd.

Het format van het programma is gebaseerd op de rubriek 'Durf te vragen' in het radioprogramma Cappuccino (ook NPO Radio 2 en ook gepresenteerd door Kijk in de Vegte). Daarin konden luisteraars triviale vragen stellen, met als doel dat andere luisteraars met een antwoord of een oplossing zouden komen. Omdat dit niet altijd lukte, bedacht Kijk in de Vegte dit nieuwe format waarin '100% Antwoordgarantie' wordt gegeven.