Arbeidsvitaminen

Arbeidsvitaminen
Omroep AVROTROS
Radiostation NPO Radio 5
Periode 1946 - heden
Eerste uitzending 19 februari 1946
Presentator(en) Jan Steeman

Arbeidsvitaminen is een Nederlands radioprogramma van AVROTROS, dat van maandag tot en met vrijdag tussen 10:00 en 12:00 uur 'wordt uitgezonden op NPO Radio 5. Het programma wordt gepresenteerd door Jan Steeman. Het is het langstlopende landelijke radioprogramma ter wereld en staat vanaf 1 mei 2006 vermeld in het Guinness Book of Records.

Inhoud[bewerken]

Lang was de formule gebaseerd op een bedrijf of vereniging die een hele aflevering centraal stond. De werknemers mochten een top tien van favoriete platen samenstellen, de Bedrijven Top Tien die in het programma werd uitgezonden. Ook werd de leider van het bedrijf uitgeroepen tot de Baas van de Dag. Na elven kwam er ook een gast in het programma, meestal een bekend persoon die om de een of andere reden in de actualiteit stond, een nationale of internationale artiest die een nieuwe single of cd heeft gemaakt of een optreden gaat geven in het land of een persoon die past in het thema van die week. Sinds de verhuizing naar NPO Radio 5 is de formule simpelweg gebaseerd op verzoekjes van luisteraars. De slogan is nu Liedjes die altijd gewerkt hebben.

Geschiedenis[bewerken]

De eerste uitzending was 19 februari 1946 op Hilversum 1. De eerste plaat die werd gedraaid was Go Ahead van The Columbia Orchestra. Het is het langstlopende landelijke radioprogramma ter wereld en staat vanaf 1 mei 2006 vermeld in het Guinness Book of Records.

Presentatoren[bewerken]

Externe link[bewerken]