When Will I See You Again (The Three Degrees): verschil tussen versies

Uit Radiopedia
(bron: nl.wikipedia.org)
Regel 20: Regel 20:
| Misc          =  
| Misc          =  
}}
}}
'''Three Degrees - When will I See You Again''' (Philadelphia International - 1974)
'''When will I see you again''' is een single van [[The Three Degrees]]. Het is afkomstig van hun derde album ''The Three Degrees''. ''When will I see you again'' is na hun ''[[Dirty Ol' Man]]'' het succesvolste plaatje in de Nederlandse hitparades van de band en ook in de Verenigde Staten (nummer 2 in de [[Billboard Hot 100]] en het Verenigd Koninkrijk (twee weken nummer 1) verkocht het goed. De damesgroep zong het lied op de dertigste verjaardag van Prins Charles (1977).


*[[Radio Noordzee Internationaal]] - Gebruikt als slotplaat bij het programma [[Soulshow]]. <ref name="Het Tunes Boek"/>
Hoe succesvol het ook bleek, het had weinig gescheeld of het liedje was nooit opgenomen. [[Sheila Ferguson]] leadzangeres vond het te eenvoudig en geneerde zich een beetje om zo’n eenvoudig liedje te zingen en uit te brengen. Ze gaf later toe, dat Gamble waarschijnlijk meer verstand had van muziek dan zijzelf. Hun volgende hit was [[TSOP (The Sound Of Philadelphia)]] samen met [[MFSB]].
 
Het nummer werd later door een aantal artiesten als cover opgenomen en verscheen als icoon uit de jaren '70 in diverse films en musicals, die terugvoerden op die tijd, bijvoorbeeld Kill Bill 2.
 
== Tune ==
*[[Radio Noordzee Internationaal]] - Gebruikt als slotplaat bij het programma [[Soulshow]].<ref name="Het Tunes Boek"/>


== Referenties ==
== Referenties ==

Versie van 23 mrt 2012 18:02

Sjabloon:Infobox single When will I see you again is een single van The Three Degrees. Het is afkomstig van hun derde album The Three Degrees. When will I see you again is na hun Dirty Ol' Man het succesvolste plaatje in de Nederlandse hitparades van de band en ook in de Verenigde Staten (nummer 2 in de Billboard Hot 100 en het Verenigd Koninkrijk (twee weken nummer 1) verkocht het goed. De damesgroep zong het lied op de dertigste verjaardag van Prins Charles (1977).

Hoe succesvol het ook bleek, het had weinig gescheeld of het liedje was nooit opgenomen. Sheila Ferguson leadzangeres vond het te eenvoudig en geneerde zich een beetje om zo’n eenvoudig liedje te zingen en uit te brengen. Ze gaf later toe, dat Gamble waarschijnlijk meer verstand had van muziek dan zijzelf. Hun volgende hit was TSOP (The Sound Of Philadelphia) samen met MFSB.

Het nummer werd later door een aantal artiesten als cover opgenomen en verscheen als icoon uit de jaren '70 in diverse films en musicals, die terugvoerden op die tijd, bijvoorbeeld Kill Bill 2.

Tune

Referenties

  1. Het Tunes Boek, Nijgh en Van Ditmar, 2007