Bewerken van MV Ross Revenge

Uit Radiopedia
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 1: Regel 1:
{{Infobox schip
{{Infobox schip
| naam = MV Ross Revenge
| naam = MV Ross Revenge
| afbeelding = [[Bestand:Ross Revenge 1984.jpg|220px]]
| afbeelding = [[File:Ross Revenge 1984.jpg|220px]]
| onderschrift = Ross Revenge in 1984
| onderschrift = Ross Revenge in 1984
| werf = AG Weser Werk, Seebeck, Bremerhaven
| tewaterlating = 1960
| vlag= Panama
}}
}}
De '''MV Ross Revenge''' is een [[zendschip]], dat vroeger gebruikt werd voor [[Radio Caroline]], [[Radio Monique]] en verschillende religieuze omroepen. Het schip is in [[1960]] gebouwd in Bremerhaven, diende in eerste instantie als commerciële trawler, en nam deel aan de kabeljauwoorlog in de jaren 70. Nadat het schip buiten gebruik werd gesteld, werd het gekocht door [[Radio Caroline]] en klaargemaakt om gebruikt te worden als zendschip. De testuitzendingen vanaf het schip startten op 16 augustus 1983, vier dagen later, op 20 augustus 1983 volgden de reguliere uitzendingen. De laatste illegale uitzending vanaf de Ross Revenge was op 5 november 1990. November 1991 strandde het schip op de Goodwin bank. Het schip werd echter gered en wordt nu onderhouden door de [[Caroline Support Group]], een groep enthousiastelingen.
De '''MV Ross Revenge''' is een [[zendschip]], die vroeger gebruikt werd voor [[Radio Caroline]], [[Radio Monique]] en verschillende religieuse omroepen. Het schip is in [[1960]] gebouwd in Bremerhaven, diende in eerste instantie als commerciële trawler, en nam deel aan de kabeljauwoorlog in de jaren 70. Nadat het schip buiten gebruik werd gesteld, werd het gekocht door [[Radio Caroline]] en klaargemaakt om gebruikt te worden als zendschip. De uitzendingen vanaf het schip startten op [[20 augustus]] [[1983]]; de laatste illegale uitzending was in november [[1990]]. November 1991 strandde het schip op de Goodwin bank. Het schip werd echter gered en wordt nu onderhouden door de [[Caroline Support Group]], een groep enthousiastelingen.
 
== 1960 - 1983 ==
De Ross Revenge werd In [[1960]] in opdracht van de IJslandse overheid gebouwd bij Seebeck in Bremerhaven, Duitsland en kreeg de naam ''Freyr'' mee. Het schip stond geregistreerd met het registratienummer RE 1. In augustus [[1963]] werd het verkocht aan Ross Fisheries en werd het schip hernoemd in ''Ross Revenge'', en kreeg het het registratienummer GY 718 mee. Het schip raakte in de jaren 70 betrokken bij de kabeljauwoorlog. Tussen 1979 en 1981 deed het schip dienst als ondersteuningsschip voor duikers om vervolgens naar de sloop te worden versleept in Rosyth.
 
== 1983 - 1991 ==
 
{{DEFAULTSORT:Ross Revenge, MV}}
[[Categorie:Zendschip]]
[[Categorie:Radio Caroline]]
[[Categorie:Radio Monique]]
Let op: alle bijdragen aan Radiopedia worden geacht te zijn vrijgegeven onder de Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen (zie Radiopedia:Auteursrechten voor details). Als u niet wilt dat uw tekst door anderen naar believen bewerkt en verspreid kan worden, kies dan niet voor "Pagina opslaan".
Hierbij belooft u ons tevens dat u deze tekst zelf hebt geschreven of overgenomen uit een vrije, openbare bron.
Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Beantwoord de onderstaande vraag om deze pagina te bewerken (meer informatie):

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)