Noordpool.fm

Uit Radiopedia
Noordpool.fm
Omroep NPS
Radiostation 3FM
Periode 2007
Eerste uitzending 23 april 2007
Laatste uitzending 27 april 2007
Presentator(en) Michiel Veenstra

Noordpool.fm was een radioprogramma op 3FM. Het werd van 23 april 2007 tot 27 april 2007 uitgezonden van 19:00 tot 22:00 uur.

Het programma werd uitgezonden vanuit Longyearbyen, Spitsbergen op 3FM. Tijdens de uitzendingen deed Michiel Veenstra verslag van zijn expeditie naar de pool. Hij interviewde studenten van het Climate Change College over de onderzoeken die zij hielden. Hij ging samen met een Noorse ijsberenonderzoeker op zoek naar ijsberen en beklom een gletsjer om de gevolgen van de temperatuurstijging op de Noordpool van dichtbij te zien. Ook bouwde Michiel een iglo om daar vervolgens in overnachten. Daarnaast ging hij op bezoek bij de plaatselijke bevolking en heeft hij een duik gewaagd in het ijskoude water rondom de Noordpool.

uitzendingen[bewerken]

Datum Onderwerpen
23 april[1] Reportage over ijsberen, de Klimaat Top nr. 5, gesprek met Anne van Climate Change College, een energiebox weggeven, steunbetuigingen en vragen van luisteraars met o.a. Jurre Bosman aan het woord, bellen met de wethouder van milieuzaken van Amsterdam Marijke Vos, 100% request uur, de Poolquiz. (haperende stream i.v.m. slechte verbinding tussen Hilversum en Spitsbergen).
24 april[2] Gesprek met onderzoeker van de Universiteit Utrecht Appie Sluis, de Klimaat Top nr. 4, gesprek met een Britse student van Climate Change College, een energiebox weggeven, steunbetuigingen en vragen van luisteraars, Michiel plast in de sneeuw, reportage van een bezoek aan de haven van Longyearbyen, 100% request uur, de Poolquiz met een saluut voor de overleden Boris Jeltsin (voormalig President van Rusland).
25 april[3] Reportage over een man met een hondenslee, de Klimaat Top nr. 3, te gast is een Ierse studente van Climate Change College, een energiebox weggeven, steunbetuigingen en vragen van luisteraars, een Nederlander bellen op een boot in de buurt van Spitsbergen, gesprek met een jongere die werkt in Longyearbyen, Michiel draait Last Christmas, gesprek met 2 Nederlandse studenten die studeren op Spitsbergen, 100% request uur, de Poolquiz.
26 april[4] Fragment van internetuitzending van gisteren waarin poolreiziger Marc Cornelissen nieuws heeft over een scheur in het ijs op de landingsbaan op de Noordpool en het onzeker is wanneer Michiel naar de Noordpool gaat, de Klimaat Top nr. 2, steunbetuigingen van luisteraars, een energiebox weggeven, gesprek met Lars van Climate Change College, kaarten voor Lowlands te winnen, Jurre Bosman over de mogelijkheid om zaterdag uit te zenden tijdens de uren van TROS, bellen met Marc Cornelissen op de geografische Noordpool (update met goed nieuws om richting Noordpool te gaan), advies van Maikel Steur over de expeditie, 100% request uur, de Poolquiz.
27 april[5] De Klimaat Top nr. 1 (Jamiroquai - Emergency on Planet Earth), vanaf 20 uur is Michiel live te horen via een satelliettelefoon, gesprek in een tentje met 2 studenten van het Climate Change College, praatje met Maikel Steur en Marc Cornelissen, info over neerzetten van een weerstation op de Noordpool, weggeven van laptop en mp3-speler aan mensen met veel poolpunten, Michiel bedankt de Noordpool.FM crew.

Muziek gebruikt voor Tunes, Jingles, Promo's en Fillers[bewerken]

Het onderstaande nummer werd gebruikt voor Noorpool.fm:

Referenties[bewerken]

  1. Michiel Veenstra - Noordpool.fm, NTR / 3FM, 23 april 2007 , opname geraadpleegd op 2 november 2019
  2. Michiel Veenstra - Noordpool.fm, NTR / 3FM, 24 april 2007 , opname geraadpleegd op 2 november 2019
  3. Michiel Veenstra - Noordpool.fm, NTR / 3FM, 25 april 2007 , opname geraadpleegd op 6 november 2019
  4. Michiel Veenstra - Noordpool.fm, NTR / 3FM, 26 april 2007 , opname geraadpleegd op 6 november 2019
  5. Michiel Veenstra - Noordpool.fm, NTR / 3FM, 27 april 2007 , opname geraadpleegd op 9 november 2019