Juraini Ferary

Uit Radiopedia

Juraini Ferary[bewerken]

Zijn volledige naam is Juraini Leonardo Ferary en werd geboren op 28 juli 1993 te Spijkenisse. Zijn ouders komen oorspronkelijk uit een warm eiland Curaçao. Juraini heeft een licht verstandelijke beperking, maar laat zijn beperking zeker niet in de weg staan. Hij is een zogezegde een keiharde regelneef en zakelijke ondernemer van Delft, waar hij webdesigner is, zijn eigen vriendenbureau heeft opgezet, eigen nieuwsbrieven maakt en heeft hij een eigen 24/7 internetradio, genaamd; Juraini Radio.

Observatiecentrum[bewerken]

In 2001-2002 had Juraini een onderzoek van 'Observatie- en Behandelingscentrum SPC Sandhaghe voor (vermoedelijk) sprake is van licht tot matig verstandelijk beperking. Daarna in 2003 ook een onderzoek van De Banjaard voor (vermoedelijk) sprake is van licht tot matig verstandelijk beperking. In 2003 gaf Juraini afscheid van zijn kinder tehuis, genaamd; Anansi, omdat hij de groot werd.

In 2018 en in 2020 werd hij door een agressieve tijd voor de tweede keer opgenomen bij observatie en behandelingscentrum Sluis-Zicht van de collega-zorgorganisatie; Ons Tweede Thuis in Nes aan de Amstel (Noord-Holland).

Woon- en dagcentrum Sluis-Zicht ligt in een prachtige omgeving tussen water en weilanden in Nes aan de Amstel.

Herman Broerenschool Delft[bewerken]

Doordat Juraini toen moeilijk kon leren kwam hij door een zeer moeilijk lerend school (ZMLK) en Ernstig Meervoudig Beperkte (EMB) leerlingen met een verstandelijke beperking terecht bij een speciaal lager onderwijs, genaamd; Herman Broerenschool in Delft. Juraini zat vanaf 2001 tot met 2010 op diezelfde school.

Kindergroep Anansi[bewerken]

In 2003 werd Juraini uit huis verplaatst en zijn start was toen bij de kindergroep Anansi in Monster, later in 2004 werd hij te groot en kwam hij bij S'Heeren Loo woonzorgpark Het Westerhonk in Monster verplaatst. Toen in 2006 kwam hij op Stichting Ipse locatie Buurtschap Craeyenburch in Nootdorp te wonen.

Fusie met Ipse en De Bruggen[bewerken]

Ipse de Bruggen is een van de grootste zorgorganisatie in Zuid-Holland, zijn er voor mensen met een verstandelijk beperking bij wonen, werken en recreëren. Sinds 2016 kwam Juraini als kleine jongen bij Ipse de Bruggen wonen. In 2008 werd Ipse en De Bruggen gefuseerd tot een nieuwe organisatie als Ipse nog steeds bekend stond. Toen Juraini dit meteen hoorde, werd hij mega trots. Hij maakte later kennis met de locatie/zorgmanagers van De Bruggen en secretaresses.

Contacten met EndemolShine Nederland[bewerken]

In 2014 tot met 2016 kwam hij in gezelschap contact met Silvana Cramer van EndemolShine Nederland, onder andere bijpraten over Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Afgelopen november 2019 had hij contact met de rechtstreekse nummer van de langslopende soap en Mijanou Breeveld (Productie Coördinator) blijft zijn contactpersoon. Nadat Mijanou Breeveld als productie coördinator Goede Tijden, Slechte Tijden heeft verlaten, kwam hij in contact met Suraya Maenhout. Zij volgt Mijanou Breeveld op als de nieuwe productie coördinator en contactpersoon van Juraini.

De Juraini Boodschappendienst[bewerken]

Bij De Juraini Boodschappen is Juraini graag tot uw dienst. Hij voorzien graag zijn klanten elke vrijdag tot met zondag voor door hen bestelde boodschappen die niet in staat zijn zelf boodschappen te doen. Hij vind het altijd leuk om boodschappen te halen en uit te sorteren en af te leveren bij de klanten en/of contact met ze te hebben. Het idee was van een project van Ipse de Bruggen van dagbesteding locatie Noorderlicht in Waddinxveen, maar voor de diensten van de bezorger worden gerekend kosten in de vorm van een fooi. Daarnaast zijn hun altijd per direct opzoek naar serieuze fietsbezorger. Wil je bij ons aan de slag? Dat kan! Stuur een bericht aan Juraini.

De Juraini Pietencentrale[bewerken]

De Juraini Pietencentrale werd in november 2018 opgericht door: Juraini Ferary en is een vrijwillige organisatie, die de intocht van Sinterklaas in het binnenstad van hartje centrum van Delft organiseert.

Wereld Gehandicapten Dag[bewerken]

Als nieuw vrijwilliger van de Wereld Gehandicapten Dag organiseert Juraini jaarlijkse activiteit.

Ontstaan Echte Vriendenbureau[bewerken]

In 2019 ontstond Echte Vriendenbureau door het samenwerkingen met GRK & ZO, Lunchcafé Healthy and Happiness en Athene's Olijf. Wij zijn samen Echte Vriendenbureau in Delft geworden, die sinds 2019 bestaat. We zijn er voor elkaar. We zoeken altijd naar een samenwerking met cafés, restaurants voor borrels bij jou in de buurt en halen het beste voor iedereen. Wij zijn Echte Vrienden van Elkaar en we geloven in Echte Vrienden. We mogen trots zijn op elkaar. We zijn een krachtige en professionele vriendenorganisatie, maar we zijn ook tikje brutaal. We blijven Echte Vriendenbureau en groeien door en we zijn klaar voor de verdere toekomst.

Wonen op de Langeberg in Zoetermeer[bewerken]

Sinds 18 september 2018 kwam Juraini met veel plezier op de Langeberg in Zoetermeer (Meerzicht) wonen. Het was altijd een feest als Juraini is geweest! Zo organiseerde hij de maandelijkse disco met een mede bewoner. Op de Langeberg 28 wonen volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Op de begane grond wonen twee kleine groepen en op de eerste verdieping zijn appartementen. Woonvoorziening Langeberg werd in 2012 gebouwd. Toen we te maken hadden met de corona maatregelen, had Juraini een GRATIS optreden van niemand minder dan Johan Rensen uit Zoetermeer geregeld, tien gratis pizza's verzorgd en had de Jongerius Bakkerij Juraini gratis gesponsord op een stroopwafelcake.

Doordat meerdere begeleiders in 2019 afscheid namen en dat een nieuwe bewoonster in 2020 op dezelfde woonvoorziening kwam wonen, werd het even teveel voor Juraini en sloeg enorm door. Eind 2020 woont Juraini helaas niet meer op de woonvoorziening Langeberg in Zoetermeer, maar zijn gedachten zijn altijd aan de begeleiders.

Oprichting van Juraini Radio[bewerken]

Juraini heeft op 19 augustus 2019 [[1]] opgericht en maakt 24 uur per dag en 7 dagen per week zijn eigen radioprogramma's. Hij is dol op muziek, vind het leuk om met geluidsapparatuur te werken, maar vind ook leuk om mensen te gaan interviewen. Hij maakt daarnaast zijn eigen playlists, bedient de muziekcomputer en interviewt gasten. Juraini zendt live uit via zijn eigen studio / slaapkamer van de woonvoorziening Langeberg te Zoetermeer.

Juraini Radio tot nu[bewerken]

Juraini Radio is uitgegroeid tot jouw 24/7 wereldwijd online piratenzender, dat sinds 2 maart 2020 via een gratis streamingdienst uitzendt, verder zonder zendvergunning. Het station draait vooral urban muziek, latin en latijns-muziek.

De zender richt zich op alle jongeren, jongvolwassenen en volwassenen. Muziekstijlen die op Juraini Radio te horen zijn naast de mainstream popmuziek ook urban, latin en latijns.

De zender bestaat op dit moment uit twee stadsedities (Delft en Nootdorp).

Sterrenradio[bewerken]

Sterrenradio was een internetradiostation. Ook hier was Juraini met zijn eigen internetradio welkom. Juraini maakte zijn Juraini Radio programma bij Sterrenradio. Dit deed hij op dinsdag en vrijdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.

Astradio[bewerken]

Shield Radio was een radioprogrammamaker, dat dagbesteding biedt aan mensen met een beperking, onderdeel van Astradio. Op Astradio was Juraini hiermee met zijn eigen internetradio welkom. Juraini maakte nu ook zijn eigen Juraini Radio programma op Juraini RadioFM. Dit doet hij 24 uur per dag en 7 dagen per week. Per ingang van april/mei 2021 verdween Astradio. Een paar mensen zijn naar Het Sterrenteam Radio gegaan.

Radio maken bij Radio Gemiva[bewerken]

Radio Gemiva is het radiostation van de zorgorganisatie; Gemiva-SVG Groep en is net als Juraini RadioFM overal online te beluisteren. Radio Gemiva wordt gerund door mensen met een verstandelijk beperking vanuit een professionele studio aan activiteitencentrum De Zonnehoek in Zoeterwoude-Dorp. Iedere woensdag en vrijdag zijn we van 10.00 uur tot met 15.00 uur live te beluisteren op de Radio Gemiva website, Online Radio Box, JUKE van Talpa Radio en op de Radio Gemiva app, die je via Google Play Store kunt downloaden. Sinds 10 maart 2021 is de mogelijkheid dat Juraini, Radio Gemiva al stagiaire komt versterken.

Bevriend met Pim Vosmaer[bewerken]

Maarten Willem (Pim) Vosmaer werd geboren op 16 december 1953 in Djakarta Indonesië. Hij was een Nederlandse acteur en regisseur van Onderweg Naar Morgen en Goede Tijden, Slechte Tijden. Op televisie speelde hij in de jaren '90 een hoofdrol in de jeugdserie Kanaal 13. Later was hij te zien in de televisieseries Dossier Verhulst, Medisch Centrum West, Coverstory en Onderweg naar Morgen, hij speelde Bob Simons. Van deze laatste serie was Vosmaer ook een van de regisseurs. In 1991 was Vosmaer te zien in Goede tijden, slechte tijden als Bert Westmeer.

Vosmaer woont samen met actrice Dominique van Vliet en heeft vier kinderen. Zijn broer Bobby Vosmaer was profvoetballer voor onder andere AZ '67 en kwam uit voor het Nederlands elftal.

Op 2 oktober 2020 werd hij op Juraini Radio geïnterviewd en werd Pim Vosmaer gelijk bevriend met Juraini Ferary.

Figureren en Radio maken in GTST[bewerken]

Goede Tijden, Slechte Tijden, vaak afgekort tot GTST, is een Nederlandse soapserie die sinds 1 oktober 1990 wordt uitgezonden op de commerciële televisiezender RTL 4. Hopelijk 2021 maakt Juraini een entree in de langslopende soap. In overleg met de producenten zal hij ook in de soapserie zijn eigen GTST Radio maken, decors worden vervolgd.

Werken bij John Medley Entertainment[bewerken]

Zanger en entertainer John Medley, is geboren op 17 juni 1969 te ’s-Gravenhage. Hij is op 20 jarige leeftijd begonnen met zingen en had zijn debuut in het Haagse café “De Passepartout”. Daar trad hij op met het nummer “Daar aan de waterkant”.

In vele Haagse cafés kreeg John Medley bekendheid. Nu treedt hij met veel succes op o.a. in cafés, op bruiloften en bedrijfs- en studentenfeesten door het gehele land. In de loop der jaren heeft John Medley met diverse grote namen op het podium gestaan, zoals Grant & Forsyth, Tino Martin, Dries Roelvink, Wolter Kroes, Glennis Grace, Django Wagner, Monique Smit en Sugar Lee Hooper.

In de afgelopen jaren had Juraini Ferary (27) met een verstandelijk beperking contact gehad met John Medley (Zanger/Presentator).

John Medley is ook een artiest van Juraini RadioFM. Vaak treedt John Medley op als ADO Den Haag in de omgeving van Den Haag. Juraini Ferary (27) met een verstandelijk beperking zal met veel plezier aan de slag bij John Medley Entertainment als een promotor, hij mag in de weekenden met John naar zijn optreden gaan en als zijn eigen Bureau Communicatie foto/video opnamen maken.

Iets Drinken met Raini en Hainy[bewerken]

Iets Drinken met Raini en Hainy, vaak afgekort tot Iets Drinken met Raini (Juraini) en Hainy (Johainy), is een netwerkborrel van Juraini en Johainy. Inca Mania is de perfecte locatie om hier ons activiteit voort te zetten.

Het idee is dat zorginstelling; Ipse de Bruggen werkt met een kernteam, dus dat betekent dat familieleden belangrijk zijn voor elkaar en dat Juraini van een gezellig houdt, dus en daarom zo het idee.

Raini Disco[bewerken]

Raini Disco is een tweedaags disco dat wekelijks bij Athene's Olijf aan de Burgwal 14 in Delft weer plaatsvindt, dat georganiseerd wordt door Juraini Ferary. Het muziekfestival is bedoeld voor alle familieleden, kennissen en vrienden van Juraini. Feest DJ Raini verzorgd de muziek. Feest DJ Raini draait vooral Nederlandstalige en Urbanmuziek uit zijn eigen 24/7 non-stop Juraini ParadiseFM radio.

Red Devil Hot Shot[bewerken]

Red Devil Hot Shot is een nieuwe shotjesbar en cocktailbar als uitgaansgelegenheid aan de Kromstraat 39a in Delft. Red Devil Hot Shot BV is een dochter van Jake Hampel Holding BV. Hier zal Juraini ook wekelijks ook te vinden zijn als vaste bezoeker. Verder runt Karin Zitter dit nieuwe shotjesbar en cocktailbar als de eigenaresse van de shotjesbar en cocktailbar, waar ook andere komen.

Hart voor Juraini[bewerken]

Hart voor Juraini, vaak afgekort tot HVJ, is een politiek partij van Juraini met een verstandelijk beperking die sinds oktober/november 2021 wordt opgezet door Juraini Ferary om te zorgen voor geen coronaregels meer met coronaregels en dat Nederland gewoon weer vrij wordt gelaten, maar ook geen vaccinatiedwang.

Juraini Radio wint mini award bij Special Media Awards[bewerken]

De Special Media Awards worden jaarlijks uitgereikt aan mediamakers met een verstandelijke beperking. Vrijdagavond 5 november 2021 werden de prijzen uitgereikt.

Ook Juraini Ferary was genomineerd. Juraini is een bekende verschijning in Delft en Nootdorp. Zijn motto luidt: “Ik laat mijn beperking mijn dromen niet in de weg staan.” Hij maakt dan ook al jaren radio waarin hij bekende en onbekende Nederlanders het hemd van het lijf vraagt. Zo sprak hij met acteurs uit Goede Tijden, Slechte Tijden en zelfs met Edwin Rutten, beter bekend als Ome Willem, maar ook Joke Meijer, beter bekend als Orgel Joke. Afgelopen vrijdag 5 november 2021 was Juraini dan ook eregast op de Special Media Awards in Hilversum. De 28-jarige radiomaker was genomineerd in de categorie Beste Podcast.

Presentatrice Irene Moors maakte de winnaars live vanuit Beeld en Geluid op het mediapark bekend. Tot zijn grote verrassing won Juraini in de categorie Beste Podcast! Het was een avond met een gouden randje, want Juraini werd ook nog eens geïnterviewd op de rode loper. Zijn motto “Ik laat mijn beperking mijn dromen niet in de weg staan” kwam die avond helemaal uit!

Externe link[bewerken]